CO2 neutrale hosting Web52
HomeOver onsReferentiesDienstenOndersteuningContact

Web52 is gespecialiseerd in stijlvol webdesign, webdevelopment en webhosting. Web52 staat in hoofdzaak voor het ontwikkelen en hosten van websites, maar eveneens voor grafisch ontwerp van logo's en huisstijlen, folders, brochures, nieuwsbrieven en drukwerk.

 

Historiek

Web52 werd in 2001 door Aäron Vanwalleghem en Tim Berghmans opgericht onder de naam Explode.

Explode trachtte beginnende webmasters te ondersteunen door middel van handleidingen en een discussieforum. De website kende 4 releases en had op het eind 180 unieke bezoekers per dag. In 2005 raakte de toen nog gesponsorde server down en bleef Explode offline. 

De bouw van het Web52 Platform, een content managment system (CMS) werd gestart in november 2004. Tot op heden wordt die nog steeds verder ontwikkeld en verfijnd. Het Web52 Platform staat ondertussen voor duidelijke navigatie, dynamiek en gebruiksvriendelijkheid. 

In januari 2008 werd Web52 een eenmanszaak met een eigen BTW-nummer. Sindsdien is het een groeiend bedrijf met toenemende bekendheid.

 

Filosofie

Grafische vormgeving gaat verder dan enkel een oogverblindend ontwerp. Creativiteit, inzicht en een uniek concept zijn essentieel voor een succesvol internetproject. Omdat klantgerichtheid, deskundigheid en efficiëntie bij ons garant staan, zijn websites gemaakt door Web52 gebruiksvriendelijk, dynamisch en creatief. Een kwalitatieve dienstverlening gaat voor ons hand in hand met duurzaam ondernemen.

 

Kwalitatieve dienstverlening

Kwaliteit staat centraal in onze bedrijfsfilosofie. We proberen diezelfde kwaliteit dan ook in alle facetten van onze dienstverlening te optimaliseren. 

Het Web52 Platform (CMS) werd ontwikkeld tot een hoogwaardig en betrouwbaar systeem waarop wij 5 jaar garantie bieden.

Onze helpdesk is beschikbaar via onze website maar eveneens per mail. Wij geven u graag advies en hulp op afstand en indien nodig komen we zelf ter plaatse. Lees meer over onze ondersteuning.

De hosting die Web52 biedt, draait op servers in het Nederlandse datacenter EvoSwitch en voldoet aan hoge technische eisen. Het EvoSwitch datacenter voldoet aan de ISO 9001:2008 en ISO 27001 norm. Lees meer over onze hosting.

 

Duurzaam ondernemen

Omdat het milieu ons allen aanbelangt levert Web52 inspanningen om ecologisch te werken. Zo draait onze aangeboden hosting op servers in het Nederlandse datacenter EvoSwitch. EvoSwitch werkt klimaatneutraal in samenwerking met Climate Neutral Group.

Ook de ontwikkeling van websites gebeurt onder milieu- en energievriendelijke omstandigheden. Zo maken wij gebruik van MacBooks die dankzij hun energieefficientie, duurzaamheid en milieuvriendelijk design het EPA's ENERGY STAR en EPEAT Gold status toegekend kregen. Web52 vermijd het gebruik van papier en waar papier onmisbaar is wordt steeds geopteerd voor gerecycleerd papier. Ebem is de energieleverancier van Web52 en levert 100% groene energie.

Ook maatschappelijk willen wij een steentje bijdragen. Zo geven wij non-profit initiatieven met een maatschappelijk of ecologisch doel korting tot -30% op de ontwikkelingskosten.


Web52 >> Wij zijn we, wat doen we? >> Over ons

Kopierechten © 2001 - 2019 Web52 - URL: web52.be
Aangedreven door Web52 - Systeem informatie - Licentie - Privacyverklaring

Aanmelden